wyszukiwanie zaawansowane
1 » DEZYNFEKCJA2

Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych do celów marketingowych
Wyrażam zgodę na otrzymywanie informacji handlowych na wskazany przeze mnie adres e-mail

 

DEZYNFEKCJA

DEZYNFEKCJA


Zestawy produktów z płynem do dezynfekcji rąk i powierzchni

w warunkach przemysłowych i domowych, w branży medycznej i przemyśle spożywczym oraz zakładach użyteczności publicznej, a także do dezynfekcji powierzchni mających i niemających kontaktu z żywnością. Zalecany do stosowania w salonach kosmetycznych, fryzjerskich, fitness, masażu i SPA oraz szkołach , przedszkolach, w domach opieki i sanatoriach.


 

Dezynfekcja rąk.

Przed dezynfekcją należy umyć i osuszyć ręce. Podczas całego czasu aplikacji ręce muszą być nawilżone skoncentrowanym preparatem. Wcierać aż do wyschnięcia.

Higieniczna dezynfekcja rąk zgodnie z normą PN-EN 1500: 3ml CL70 wcierać w skórę rąk przez 30sek. Powtórzyć.
Chirurgiczna dezynfekcja rąk zgodnie z normą PN-EN 12791: 5ml CL70 wcierać w skórę rąk 1,5min.

 

Dezynfekcja powierzchni.

PN-EN 13727:2015-12 – Dezynfekcja powierzchni czystych – 60s. Powierzchnię równomiernie pokryć preparatem (zużywając max. 50ml/m2) przez rozpylanie lub za pomocą nasączonej ściereczki lub czyściwa. Rozpylać z odległości ok. 25-30cm na dezynfekowaną powierzchnię. Jednorazowo dezynfekować do 2m2 powierzchni. EN 13697 – 20C/warunki brudu / 5 min bakterie /15 min grzyby – nanieść jw. Odczekać 5-15min UWAGA. Nie stosować na materiały wrażliwe na alkohol (powierzchnie lakierowane, drewno, bejcowane, pleksi). Nie stosować na urządzenia podłączone do prądu. Nie używać w pobliżu źródeł ognia. Powierzchnie kontaktujące się z żywnością po wykonaniu dezynfekcji należy zmyć wodą pitną.


 
Dodatkowe opcje przeglądania
Zakres cen od do
Producent
Tylko nowości
Tylko promocje